Meri-VHF

Päiväys: la 16.11.24
Aika: 9:00 - 17:00
Paikka: Etäkoulutus Teamsilla

Meri-VHF-puhelimen käyttöön huviveneessä vaaditaan aluskohtainen radiolupa sekä henkilökohtainen pätevyystodistus – vähintään rannikkolaivurin radiotodistus eli SRC (Short Range Certificate).

Kohderyhmä: Tämä interaktiivinen lauantaipäivän tehovalmennus soveltuu sekä huviveneen päällikölle että miehistölle, sillä kaikilla veneessä VHF-puhelinta käyttävillä pitää olla henkilökohtainen pätevyystodistus.

Esitiedot: Ei erityisiä esitietovaatimuksia. (Ei siis tarvitse olla rannikkolaivuri tai saaristolaivuri, mitä usein kysytään.)

Tavoite: Kurssin ensisijaisena tavoiteena on, että kurssilaiset suorittavat SRC-tutkinnon. Kurssin jälkeen osaat käyttää VHF/DSC-puhelinta ja tunnet radioliikennettä koskevat säännöt sekä käytännöt. Lisäksi kurssi antaa eväät VHF/DSC-puhelimen hankintaan, asennukseen ja käyttökunnossa pitämiseen.

Tutkinto: SRC-tutkinto (Short Range Certificate) suoritetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficommin tutkintotilaisuuksissa, joista paikkakuntakohtainen tieto löytyy Traficomin sivuilta. Tutkintotilaisuus esimerkiksi pääkaupunkiseudulla järjestetään usein tiistai-iltapäivisin klo 16:00 Helsingissä Kumpulassa. Tutkintoon on erikseen ilmoittauduttava Traficomin sivun ohjeiden mukaisesti. Traficom laskuttaa jälkikäteen tutkintomaksun 45,40 € ja SRC-todistusmaksun 43,75 €.

Kurssin sisältö:

 • Radioaakkoset
 • Radiotekniikan perusteita
 • Merenkulun kansainvälinen hätä- ja turvallisuusjärjestelmä GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System)
 • VHF/DSC -puhelin
 • Hyvä asennustapa ja vuosittaiset huoltotoimenpiteet
 • Radioliikennekäytännöt
 • Pätevyystodistus, aluksen radiolupa ja muut säädökset
 • Teemme päivän aikana pienryhmissä runsaasti harjoituksia, jotka auttavat painamaan keskeiset asiat mieleen ja vastaavat tutkintokysymyksiä.

Aiheeseen liittyvää materiaalia:

Valmistautuminen etäkoulutukseen: Opetus toteutetaan Teams-palvelun kautta. Kouluttaja lähettää linkin sähköpostilla osallistujille. Asenna tietokoneellesi Teams-applikaatio tai käytä sitä webbiselaimella lähetetyllä linkillä. Varaa itsellesi rauhallinen tila ja ehkä kuulokeet mikrofonilla. Testaa äänen toiminta molempiin suuntiin etukäteen – tarvitset tätä harjoituksissa työparien kanssa. Kuunteluoppilaana et voi osallistua.

Kouluttaja ja lisätiedot: Jukka Wallinheimo (jukka@venekoulutukset.fi). Jukka on sähkötekniikan diplomi-insinööri, veneilyn harrastaja ja radioamatööri. Jukka on SPV:n VHF/DSC-kouluttaja ja huvivenekatsastaja. Lisää…

Hinta: 55 ilmoittautuessasi viimeistään 25.10 ja suorittaessasi kurssimaksun eräpäivänä, jonka jälkeen 69 €.

Osallistujamäärä: 6 – 30. (Listalla sijat >30 ovat jonossa mahdollisille peruutuspaikoille.) Jos osallistujien minimimäärä ei toteudu, kurssia ei järjestetä ja kurssimaksu palautetaan.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täyttämällä lomake. Saat seuraavaksi laskun sähköpostiisi. Suorita maksu viimeistään sen eräpäivänä. Peruutusehdot...

  Etunimi

  Sukunimi

  Nimimerkki (näkyy ilmoittautumislistalla, käytä esim. etunimeäsi)

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Seura/kerho (näkyy ilmoittautumislistalla)
  Ilmoittautuneet: 0/30.

  Jonotuslista: