Veneen sähköt 1/25

Päiväys: la 18.01.25 - su 19.01.25
Aika: 9:00 - 17:00
Paikka: Rajasaarenpenger 6, 00250 Helsinki

Koulutus sopii sekä aloittelijoille että asiasta jo tietävällekin. Aloitamme peruskoulustakin tutusta sähkötekniikan teoriasta rakentaen sen päälle matkamme veneen sähköjärjestelmiin.

Kohderyhmä: Kurssi soveltuu kaikille veneilijöille, jotka ovat kiinnostuneita veneensä sähköistä, motivoituneita oppimaan sekä sitoutuvat teoriaa ja käytäntöä yhdistävään viikonlopun tehokurssiin.

Tavoite: Kurssin tavoitteena on lisätä osallistujan ymmärrystä veneen sähkötekniikasta. Maallikoltakin onnistuu pienellä perehtymisellä veneen pienoisjännitejärjestelmän suunnittelu, osien valinta ja turvallinen asennus. Ymmärrys on tarpeen, vaikka teettäisit veneesi sähkötyöt ulkopuolisella. Opitut taidot ovat hyödyllisiä koko veneen pienoisjännitejärjestelmän toteutuksessa alusta saakka, olemassa olevan järjestelmän kehityksessä tai vikatilannetta selvitettäessä ja korjattaessa.

Kurssin sisältö:

  • Sähkötekniikan perusteita: virtapiirien perussuureet jännite ja virta, vastus, Ohmin laki, ideaalinen jännite- ja virtalähde, jännitteen ja virran mittaaminen, Kirchhoffin lait, sähkövaraus, sähköteho, sähköenergia, tasasähkö (DC), vaihtosähkö (AC), 3-vaihesähkö, signaalit, kela, rele, sähkömoottori, sähkögeneraattori, muuntaja, kondensaattori, sähkömagneettinen säteily, diodi, hakkuri.
  • Sähköturvallisuus: ihminen ja sähkö, tulipalovaara, sähköalan määräykset ja säädökset, pienoisjännite, pienjännite, sähkölaitteiden kotelointiluokat, sähkölaitteiden suojausluokat, sähkölaitteiden merkinnät, suojalaitteet, kuka saa tehdä sähkötöitä, työkalut sähkötöihin.
  • Veneen pienoisjännitejärjestelmä: kulutuslaitteet, tehon- ja energiatarpeen arviointi, sähkölähteet, akut, akustot, latauksen jako, sähkön jakelujärjestelmä, ylivirtasuojaus, johdotukset ja liitokset, esimerkkijärjestelmiä.
  • Ympäristö ja suojautuminen: korroosio, ukkonen, sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC).
  • Tietoliikenne: perinteiset mittaristot, nykyaikaisten antureiden ja navigointilaitteiden yhdistäminen toisiinsa, NMEA0183, CAN, NMEA2000, Ethernet.
  • 230V pienjännitejärjestelmä veneessä: yksinkertaiset toteutukset, maasähköliityntä, maasähkökeskus, erotusmuuntaja, galvaaninen erotin, akkuvaraajat, muita kulutuslaitteita, generaattori, invertteri, esimerkkijärjestelmiä.
  • Teemme viikonlopun aikana useita käytännön harjoituksia opetuskojelaudoilla pienryhmissä.

Ota koulutukseen mukaan: Muistiinpanovälineet, kannettava tietokone tai tabletti jaettavaa opetusmonistetta varten, laskin sekä oma yleismittarisi (mikäli sinulla on sellainen).

Lounas: Arkilounas, aamu- ja iltapäiväkahvit sisältyvät kurssin hintaan. Pidämme lounastauon noin klo 12.

Pysäköinti: Lauantaina ja sunnuntaina osa kaupungin pysäköintipaikoista HVK:n lähistöllä on maksuttomia ks. kartta.

Kouluttaja ja lisätiedot: Jukka Wallinheimo (jukka@venekoulutukset.fi). Jukka on sähkötekniikan diplomi-insinööri ja veneilyn harrastaja. Lisää…

Osallistujamäärä: 15 – 25 (Listalla sijat >25 ovat jonossa mahdollisille peruutuspaikoille.) Jos osallistujien minimimäärä ei toteudu, kurssia ei järjestetä ja kurssimaksu palautetaan.

Hinta: 232 €

Palautetta kurssilaisilta: Lisää…

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla kurssi verkkomaksulla (Paytrail). Täytä huolellisesti kaikki kysytty. Peruutusehdot

Ilmoittautuneet: 23/25.

Nimimerkki
Seura
Antti
Jere
TAPS
Immo
MST
Jari
Aino
Vuosaaren urheilukalastajat
Sanna
Vuosaaren Purjehtijat
Ritja
Rasmus
Porvoon Moottorivenekerho
Jukka
Curre
RVS
Lauri
Sarvasto
Opa
PUK
Fia
Njk
Hille
SVBK
Krisse
Lahden purjehdusseura
Jukka
PSS
Niku
HSS
Jaakko
HVK
Jouko
Reijo
Markku
Mathias
NJK
Esa

Jonotuslista:



Shopping Cart
Scroll to Top